Opis
Ova prostrana friteza radi na 230V i ima standardni utikač. Pogodna je za svaku kuhinju ili prodavnicu brze hrane. Kapacitet friteze je do 13l ulja, što vam omogućava da pržite veliku količinu hrane odjednom.
Standardni model friteze
Ova friteza se izdvaja od većine velikih modela jer radi na 230V, eliminišući potrebu za dodatnim napajanjem. Napravljena od izdržljivog nerđajućeg čelika, ima praktičnu bazu za skladištenje predmeta kao što su kanisteri sa uljem za prženje. Na dnu se nalazi slavina za ispuštanje opremljena filterom koja omogućava lako i efikasno uklanjanje starog ulja, a istovremeno osigurava da se mrvice i ostaci ne ispuštaju sa njim. Pored toga, friteza ima hladnu zonu kako bi se sprečilo sagorevanje čestica hrane, održavajući kvalitet ulja za prženje. Opremljena je korpom za prženje od nerđajućeg čelika, sigurnim poklopcem, zaštitom od pregrevanja i sigurnosnim prekidačem koji se nalazi ispod grejnog elementa.
Jednostavno rukovanje
Rukovanje ovom fritezom je jednostavno i lako, savršeno za pripremu svežeg pomfrita. Prvo, napunite rezervoar uljem za prženje između minimalne i maksimalne oznake i uključite mašinu. Indikatorska lampica će signalizirati kada ulje dostigne idealnu temperaturu. Imajte na umu da je proces zagrevanja malo duži nego kod prosečne friteze. Termostat, podesiv rotacionim dugmetom, nudi temperaturni opseg od 60 do 200°C. Kada je ulje spremno, stavite pomfrit u korpu, ali izbegavajte prepunjavanje. Prepunjavanje može dovesti do neravnomernog potamnjivanja i produženja vremena prženja. Kada pomfrit dostigne željenu zlatnu boju, možete okačiti korpu koristeći prednju rešetku. Ovaj položaj omogućava da se višak ulja isprazni u rezervoar, što vam daje savršeno hrskav pomfrit.
Redovno čišćenje
Da biste produžili vek trajanja vaše friteze, važno je redovno menjati ulje za prženje i temeljno očistiti celu jedinicu. Pre nego što započnete proces čišćenja, uverite se da je friteza ugašena i isključena iz struje, a spoljašnjost se ohladila. Postavite posudu ili kanister ispod slavine za odvod, a zatim ispraznite korišćeno ulje za prženje. Kada se isprazni, obavezno zatvorite slavinu.
Zatim, uklonite sve labave delove i očistite ih toplom vodom i blagim deterdžentom. Korpa za prženje može se prati u mašini za pranje sudova, ali je najbolje ručno pranje drške kako bi se sprečila promena boje i krtost. Kada su sve komponente čiste i bez masnoće, temeljno ih osušite. Na sličan način očistite rezervoar za ulje, ispuštajući prljavu vodu u posudu ako je potrebno. Možda ćete morati da ponovite postupak čišćenja rezervoara za ulje kako biste bili sigurni da je besprekoran. Uverite se da je slavina zatvorena pre nego što napunite rezervoar sapunicom. Kada je rezervoar za ulje čist, osušite ga mekom krpom. Izbegavajte upotrebu abrazivnih sunđera, jer mogu ogrebati nerđajući čelik. Nakon što je sve očišćeno i osušeno i ventil za ispuštanje je čvrsto zatvoren, ponovo sastavite fritezu i napunite je svežim uljem.
Karakteristike
Specifikacije
U slučaju da postoji problem s vašim uređajem u garantnom roku ili van njega, možete nas kontaktirati i naša tehnička služba će učiniti sve da Vam pomogne. Lično se uverite u našu profesionalnost.
Još rezultata...
Recenzije
Još nema komentara.